Reklama Google

Coś na szybko czyli makaron z serem

a nawet na bardzo szybko bo prawie w biegu. Nie mam dzisiaj czasu na siedzenie i pitraszenie. Padło na makaron z serem. Takie zupełnie nieskomplikowane, tanie i syte danie. Makaron z serem najczęściej kojarzony i jadany jest w wersji na słodko, z cukrem chociaż ja na słodko akurat nie lubię, dlatego szukałam innych rozwiązań. Kiedyś wyszukałam przepis na makaron z serem i boczkiem. Całkiem przyjemne połączenie, ale zajmuje trochę więcej czasu a dzisiaj go po prostu nie mam. Więc wersja prosta, której wykonanie zajmuje dokładnie tyle- ile czas ugotowania makaronu. Do dzieła: – do przygotowania potrzebujesz:

Ok 100- 150 g makaronu kształtu dowolnego (zwykły, pełnoziarnisty, kolorowy, czyli po prostu taki, jaki akurat mamy w kuchni), ok. 30-50 g kostki twarogu, 1-2 łyżki masła, ½ pęczka koperku, sól, pieprz.
Mając przygotowane składniki, do lekko osolonej wody wrzucasz makaron- gotujesz wg czasu podanego na opakowaniu, w międzyczasie siekasz pęczek koperku,a twaróg rozdrabiasz na mniejsze kawałki. Po ugotowaniu makaron odcedzasz, przekładasz do miski. Następnie dodajesz masło, które mieszasz z makaronem, tak żeby się lekko stopiło, dorzucasz kawałki twarogu i posiekany koperek. Mieszasz, doprawiasz solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.