Sałatka z dodatkiem tortellini i warzyw różnych

Salatka z dodatkiem tortellini wydaje się być całkiem wdzięcznym tematem do działań. Niby na ciepło też smakują nieźle, ale u mnie tym razem będą w wersji sałatki, z dodatkiem sporej ilości warzyw.

Składniki:

  • Ok. 200 g dowolnych tortellini
  • 5 sztuk buraków ugotowanych
  • 10 sztuk suszonych pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • papryka zielona
  • papryka czerwona
  • 1 serek typu camembert
  • świeży koperek
  • garść pestek z dyni
  • pieprz, sól
  • oliwa z oliwek

Sałatki z dodatkiem wszelkich makaronów sprawdzają zarówno jako kolacja, posiłek do pracy, czy po prostu jako syta i kolorowa sałatka imprezowa.

Tortellini gotuję w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, u mnie wersja z soczewicą akurat. W międzyczasie, przygotowuję pozostałe składniki, krojąc wszystko co trzeba w mniejszą kostkę, a koperek siekając.

Tortellini po ugotowaniu i ostygnięciu mieszam z pokrojonymi warzywami, dodając pestki z dyni, ser w kawałkach i odsączoną z wody kukurydzę. Na koniec doprawiam solą i pieprzem, mieszam z niewielką ilością oliwy z oliwek.

Sałatka z tortellini z dodatkiem warzyw jest syta i zupełnie niezła. Co prawda zupełnie nie wiem, ile ma kalorii, ale niezależnie od tego, znika całkiem szybko.

Dodaj komentarz