Zupa pomidorowa na szybko

Pomidorowa. Statystycznie podobno jedna z ulubionych naszych zup. Gotowana na wiele sposobów, więc nie odkrywam nic nowego. Jednak za czasów studenckich, został mi taki pomysł na jej mega szybkie przygotowanie. Przyznaję, że w takiej wersji akurat przygotowuję ją dość rzadko i faktycznie tylko wtedy, kiedy zrobiły mi się pustki totalne zarówno w portfelu jak i w lodówce. Zupa pomidorowa na szybko stanowi u mnie „wyjście awaryjne”.

Składniki:

  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołowa,
  • pieprz
  • makaron

Gotuję ok 0,5 litra wody, po zagotowaniu wrzucamy kostkę, dodajemy makaron, gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przed końcem gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, dodajemy pieprzu, mieszamy. Przelewamy na talerz, wcinamy ze smakiem. Jeśli akurat dysponujemy natką pietruszki czy śmietaną- dodajemy. Jeśli nie, obywamy się bez nich. Czas przygotowania wariacji na temat zupy pomidorowej wynosi między 5 a 10 minut.

Dodaj komentarz