Pasta z zielonego groszku i twarogu

Szybka, moim subiektywnym zdaniem bardzo smaczna pasta. Idealna na śniadanie, kiedy zarówno czasu, jak i pomysłów innych brak. Składników w lodówce też jakby niewiele.

Składniki:

  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 1 plaster chudego twarogu *raczej grubszy, niż cieniutki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz, ostra papryka

Pastę z zielonego groszku przygotowuje się szybciej, niż o niej pisze. Wystarczy do pojemnika miksującego przełożyć potrzebne składniki: pomidorki, odsączony z wody groszek, twaróg. Dodaję po łyżce oliwy i sosu sojowego. Doprawiam wszystko pieprzem i papryką. Mojej pasty już nie solę, z uwagi na dodanie sosu sojowego. Miksuję przez chwilę na gładką masę. Gotowe. Mogę smarować śniadaniowe kanapki, a gdybym miała więcej czasu to nawet naleśniki. Pasta wyszła mi delikatna, kremowa. Całkiem dobra nawet.

 

Dodaj komentarz