Pasta z zielonego groszku i twarogu

Szybka, moim subiektywnym zdaniem bardzo smaczna pasta. Idealna na śniadanie, kiedy zarówno czasu, jak i pomysłów innych brak. Składników w lodówce też jakby niewiele.

Składniki:

  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 1 plaster chudego twarogu *raczej grubszy, niż cieniutki
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • pieprz, ostra papryka

Pastę z zielonego groszku przygotowuje się szybciej, niż o niej pisze. Wystarczy do pojemnika miksującego przełożyć potrzebne składniki: pomidorki, odsączony z wody groszek, twaróg. Dodaję po łyżce oliwy i sosu sojowego. Doprawiam wszystko pieprzem i papryką. Mojej pasty już nie solę, z uwagi na dodanie sosu sojowego. Miksuję przez chwilę na gładką masę. Gotowe. Mogę smarować śniadaniowe kanapki, lub gdybym miała więcej czasu to nawet naleśniki. Pasta wyszła mi delikatna, kremowa. Całkiem dobra nawet.

 

Dodaj komentarz