Pasta z kukurydzy, kiełków i czosnku

Aktualnie okres wirusów i przeziębień w toku, więc trzeba się jakoś przed nimi chociaż próbować bronić. Jednym z pomysłów jest antygrypina, która po prostu zawiera końską dawkę naturalnej witaminy C. Tym razem, postawiłam na czosnek i kiełki.

składniki:

  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • pół garści kiełków rzodkiewki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, czarnuszka
  • 1 łyżka oliwy

Taką  pastę z kukurydzy, kiełków i czosnku przygotowuję w kilka minut. Z czego najdłużej zajmuje obieranie czosnku. Potem już tylko odsączoną z wody kukurydzę, kiełki i  kilka ząbków czosnku wrzucam do miski blendera z ostrzem, dodaję oliwy. Doprawiam

Miksuję przez chwilę, do uzyskania gładkiej pasty. Gotowe. Smakuje cudownie, tak kukurydziano-czosnkowo. Idealna pasta na jesień, czy podanie czosnku inaczej niż zwyczajnie na kanapkach z masłem. Trzy  składniki, pracy niewiele, na śniadanie czy kolację antywirusową akurat.

 

Dodaj komentarz