Reklama Google

Najnowsze artykuły

Coś na szybko czyli makaron z serem

a nawet na bardzo szybko bo prawie w biegu. Nie mam dzisiaj czasu na siedzenie i pitraszenie. Padło na makaron z serem. Takie zupełnie nieskomplikowane, tanie i syte danie. Makaron z serem najczęściej kojarzony i jadany jest w wersji na słodko, z cukrem chociaż ja na słodko akurat nie lubię, dlatego szukałam innych rozwiązań. Kiedyś […]

Pierogi ruskie

Jak to często w miesiącu bywa,  znowu  pustki w lodówce mi się jakoś zrobiły.  Grosza w kieszeni mało, a coś zjeść trzeba. Zastanawiałam się  przez chwilę – co tym razem, pierogi czy naleśniki, dziś padło na pierogi. I to chyba te najbardziej ulubione przez większość ludzi- bo ruskie. Stare, kochane, tradycyjne ruskie. Czasami zastanawiam się […]

Pulpety mięsno-warzywne

Cukinia jest jednym z warzyw, które staram się często wykorzystywać w potrawach, szczególnie kiedy jest sezon i można ją kupić za grosze.

Pierogi z kaszanką i boczkiem

Ostatnio z racji pozostania sporej ilości ciasta pierogowego i kaszanki (bo jakaś promocja była) – powstał pomysł, na nowy, szybki   i tani oraz zaskakujący w smaku farsz. Pomysł na pierogi z kaszanką i boczkiem. Nie ukrywam, że inspiracją były przepisy internetowe, ale zmodyfikowałam je  nieco, aby utworzyć własny smak.

Pierogi z dorszem

Przede wszystkim, przyznaję się. Kocham pierogi, od kiedy nauczyłam szybko robić ciasto- robię je z różnymi składnikami. Taka moja słabość. Farsze mieszam i kombinuję- a potem część zjadam a część zamrażam i mam na leniwe lub dni kiedy pustki w lodówce a ja myk- gotowca wyciągam. Dziś  pierogi z rybą, są delikatne i pachnące.